ämmänlängit

 Minkälaisessa pimiössä täällä  Hämeenlinnassa oikein  eletään ? kun ”kenno ei  valotu” päättäjien päässä! Eli ymmärtävätkö kaupunki suunnittelijat  ja poliitikot mitä ovat tekemässä ?
Aikamoista ”hurlumhei-meininkiä” tapaa kaikkialla kun  entisen sahan myrkkymaalle tehdään  puuhamaa ja ikivanhan suoturpeen päälle paalutetaan kolossaalinen kauppakeskus.  Jos maaperätutkimuksissa ei vaivauduttu edes  kaivamaan  esiin  vanhaa tietoa että moottoritie on  aikoinaan rakennettu  suolle vesijättömaalle   niin kai sama hutilointi koskee  muitakin hankkeita ja  onko lopultakaan  järkevää  rakentaa  uusia kauppakeskuksia ? Eikö  sen suuntaisen kaupunkisuunnittelun pitäisi kuulua jo menneen ajan visioihin tai se kun salaista luolastoa räjäytetään  enteellisiä nimiä omaaville paikoille  kuten Lammaskallio ja Katuma.

Paikan nimetkin  viittaavat jo  enteellisesti  asukkaiden asemaan : nöyriä lampaita  ja taas  Katuma- että katuminen on sitten liian myöhäistä kun louhintatyöt on jo aloitettu.

Halutaanko Hämeenlinnasta tehdä joku  gerontologinen Mekka jossa asukkaat pystyvät asumiskennoistaan vyörymään rollaattoreillaan  katettuja ramppeja pitkin kolossaalisiin kauppakeskuksiin.

Jo nykyisen kokoisessa  Tavastilan  takana olevassa K-marketissa parinsadan gramman muikkuannosta hakevan rouvan on raahauduttava hyllykilometreittän  matkaa lihatiskille ja taas takaisin kassalle  ellei jo sitä ennen ole  eksynyt valtavan coca-colapullovuoren sisään. Olisikohan lopulta niin että keskustan kauppojen  pitäminen monipuolisina ja  elinkelpoisina riittäisi ?

2 kommenttia artikkeliin “ämmänlängit”
  1. avatar Jaakko Tiainen sanoo:

    Moikka, rakkaat ystävät!
    Kirjoitatte: ”Halutaanko Hämeenlinnasta tehdä joku gerontologinen Mekka jossa asukkaat pystyvät asumiskennoistaan vyörymään rollaattoreillaan katettuja ramppeja pitkin kolossaalisiin kauppakeskuksiin.”
    Vastaan: Ei tietenkään haluta tehdä, tämähän on jo sitä! Tätä vain isonnetaan ja mahtavoitetaan!
    Terv: Jaakko Tiainen

Jätä kommentti

css.php