Poor Meksiko- Meksiko parka

Hämeen Sanomissa oli 15 helmikuuta 2012 Uutistaustassa hyvin naiivi kirjoitus ”Meksiko kaavailee rokotteita huumeita vastaan.” maassa jossa vallitsee lähes sisällissota tarjotaan lääkkeeksi – rokotetta – ikään kuin huumesodassa olisi kyse meksikolaisista huumeidenkäyttäjistä, asiaa lähestytään yhtä naurettavastai kuin jos auto pysähtyisi ja alettaisi etsiä vikaa iskunvaimentimista. POOR MEXICO ”Meksiko parka ! – Niin kaukana Jumalasta – Ja niin lähellä Amerikan Yhdysvaltoja” Tässä muutamia tosiasioita Meksikon tilanteesta. Yhdysvalloissa on enemmän kuin 22 miljoonaa huumeidenkäyttäjää. Amerikassa käytetään eniten huumeita koko maailmassa n. 80 % Latinalaisessa Amerikassa tuotetuista huumeista käytetään Amerikassa ja Amerikka tarvitsee huumeiden sadonkorjuuseen koko mantereen täyttääkseen maansa huumeidenkäyttäjien tarpeet . Tämä liiketoiminta tuottaa noin 40,000 miljoonaa dollaria vuodessa. Kun Felipe Calderon – konservatiivisen puolueen jäsen ja ehdokas- valittiin presidentiksi hän julisti ”huumeiden vastaisen sotansa” kyseinen sota koskee lähinnä sitä mitkä kartellit saavat yksinoikeuden huumeiden salakuljetukseen. Yhdysvaltoihin suuntautuvan salakuljetuksen pääväylät kulkevat Meksikon läpi. Tässä sodassa on murhattu tähän mennessä 72.000 ihmistä ja 35.000 ihmistä kadonnut, 230,000 ihmistä menettänyt kotinsa, 5000 poliittista vankia, 75 tunnettua ihmisoikeusaktivistia tapettu, 60 toimittajaa murhattu, 14 toimittajaa kadonnut, tuhansia naisia raiskattu armeijan ja poliisin toimesta, ja tuhansia kidutettu. Joka 40 minuutti murhataan yksi meksikolainen tämän hallituksen aikana. Kaikkien kadonneiden ja murhattujen ihmisten määrällä voisi tehdä yli 55 kilometriä ulottuvan suoran viivan laajuudeltaan Kanariansaarten kokoisen . Viime marraskuussa useat humanitääriset järjestöt tekivät Kansainväliselle Rikostuomioistuimelle kantelun presidentti Felipe Calderonin sekä maan turvallisuusministeriön, armeijan ja laivaston vastuista ja osallisuudesta edellä mainittuihin sotarikoksiin – rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Tämän dokumentin allekirjoitti 23.000 Meksikon kansalaista jotka haluavat kansainvälisen rikostuomioistuimen tutkivan mahdollisuutta saattaa Calderon ja hänen hallituksensa jäsenet ja maan suurimmat huumelordit tuomittaviksi Meksikon nykyhallinnon aikana tapahtuneista rikoksista paraikaa käynnissä olevassa huumesodassa. Tänään väkivalta Meksikossa on määrältään suurempaa kuin väkivalta Afganistanissa. Samana päivänä kun The International Press Institute- IPI – nimesi Meksikon yhdeksi vaarallisimmista maista toimittajille, aseistettu joukkio tappoi toimittaja Raul Regulo Garza Quirinoon , Nuevo Leonin kaupungissa kuudes päivä tammikuuta 2012 Netzai Sandowal kuuluisa ihmisoikeuksiin perehtynyt lakimies teki äskettäin kantelun Haagin ihmisoikeustuomioistuimelle Meksikossa tapahtuneiden satojen siviilien murhista turvallisuusjoukkojen ja huumejengien käsissä samoin kuin kidutuksista ja raiskauksista. Me meksikolaiset ihmisoikeus aktivistit odotamme toimia jotka saattavat presidentti Felipe Calderon kansainvälisen tuomioistuimen eteen vastuullisena hänen hallituksena aikana tapahtuneista sotarikoksista. ”Se on ainoa laillinen keino rangaista syyllisiä tahoja Meksikossa tehdyistä sotarikoksista – rikoksista ihmisyyttä vastaan ”. Miksi maailma ummistaa silmänsä tapahtuneelta ? Mercedez Alba Guadalajara Mexico Kaarina Valoaalto

Jätä kommentti

css.php